Prajiturele cu miere, lapte si cacao

de _Alina_ in Prajituri, 11 Ian 2013 | 3961 vizualizari

 

Prima reteta postata pe bucataras anul acesta! Am facut de Craciun aceste prajiturele, dar merg de minune si acum langa o cana de lapte cu cacao :P

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina (plus extra pentru intins aluatul)
  • 250 ml lapte
  • 1 ou (marimea L)
  • 1 lg ulei
  • 110 g miere poliflora
  • 35 g cacao
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • coaja de la o portocala
  • .............
  • Zahar pudra
  • Frisca (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu miere, lapte si cacao:

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte).

2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

3. Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la temperatura camerei 30-45 min.

4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim aluatul in doua. Pudram suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0.5-0.8 mm.

6. Taiem aluatul cu ajutorul unor forme pentru biscuiti (eu am un set in forma de steluta, cu marimi diferite).

7. Transferam (cu grija) biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu alta hartie de copt, iar desupra punem o alta tava ca sa se coaca uniform (e bine sa aveti tavi care sa se potriveasca perfect... eu nu am avut si n-au iesit asa cum am sperat).

8. Introducem tava in cuptor 15-20 min.

Din cealalta jumatate de aluat am format bile, care mai apoi le-am tavalit prin zahar pudra, le-am pus intr-o alta tava si am bagat in cuptor.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se mai racoreasca, apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu miere, lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuite inmuiat in lapte condensat, imbracat in ciocolata