Prajitura Zebra cu mac

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Apr 2012 | 8578 vizualizari

 

De ce zebra cu mac?! pentru ca asa mi-a venit :D
Azi nu prea am avut chef de nimic, insa am apucat sa scot niste albusuri din congelator...si cum s-au dezgetat fara sa ma intrebe, a trebuit sa fac ceva cu ele...asa ca am improvizat repejor ceva usor, rapid si pe langa toate astea, am avut timp si de cateva partide de rummy cat a stat la cuptor...si ca sa ma laud i-am batut mar :)):))
Zic eu ca este perfecta pentru maine, ca tot este 1 Mai si merge foarte bine la gratar, dar si pentru dimineata la o cafea sau o cana cu lapte .
Dar pana una alta, sa trecem la treaba :D

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele vi le spun cu aproximatie, pentru ca eu am facut-o la ochi
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 2 pahare de faina
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de ulei
  • vanilie
  • 3 linguri de mac
  • 2-3 linguri de cacao
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Zebra cu mac:

Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa.

Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea groasa se mai adauga lapte, respectiv faina, daca iese prea subtire ( trebuie sa iasa ca si consistenta unui padispan). la sfarsit se adauga si macul si se amesteca usor.

Oprim 2 linguri din compozitie, in care se baga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Intr-o tava cu diametru de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt se pune din compozitie astfel: o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii. 

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de  minute la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Nu va creste foarte inalta, daca vreti sa creasca mai mult o puteti pune intr-o tava mai mica, sau chiar de chec.

Deasupra se poate pudra cu zahar sau se poate pune o glazura de ciocolata, dupa preferinte...eu am lasat-o asa pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit deasupra, insa sunt convinsa ca ar fi fost si mai buna cu o glazura de ciocolata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zebra cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MIUTA 1

02.05.2012, 11:33

Super frumoasa si buna

Sim0na 1

02.05.2012, 18:31

Minunat arata!!!

diaconta 1

02.05.2012, 19:07

am venit s-o mai privesc si s-o "favorizez" tare-mi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie