Prajitura turnata cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Aug 2015 | 8356 vizualizari

 

Cand am prea multa branza de la tara si nu o mai mancam o transform in ceva dulce, bine-nteles.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 16 linguri ulei;
  • 16 linguri lapte;
  • esenta de rom;
  • 16 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 22 linguri faina;
  • un praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg branza desarata;
  • 150 g stafide brune;
  • 250 g zahar;
  • esenta de rom;
  • 5 oua.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza si stafide:

Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa (la blat), apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pentru a se inchega putin. 

Se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele.

Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura, apoi se toarna cealalta jumatate de aluat si se introduce din nou la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate tava si se lasa prajitura la racit, apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Cand se toarna al doilea strat de aluat nu se uniformizeaza cu lingura, ci se lasa sa se aseze singur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si branza de vaci