Prajitura "Tavalita"

de marcela1979 in Prajituri, 23 Dec 2012 | 17249 vizualizari

 

o reteta veche din caietul mamei mele

 

INGREDIENTE

  • PT blat:
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 10 linguri lapte
  • 50 de gr unt sau margarina
  • 3 linguri miere de albina topita
  • 1 praf de copt
  • sirop:
  • 250 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 5-6 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Se pregateste blatul astfel:se mixeaza oul intreg cu zaharul pudra,se adauga laptele,untul topit si mierea topita,apoi se adauga faina alba si praful de copt.Se amesteca toate si se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Se face testul cu scobitoarea.Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca,apoi se taie cubulete.

Se face sosul: intr-o craticioara se pune untul la topit,se adauga zaharul praf,laptele si cacao si se amesteca pana se obtine un sos.Se ia de pe foc si se da prin sos cubuletele de prajitura ,apoi se dau prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (16)

Panacris 1

24.12.2012, 23:06

Delicioasa!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:55

Super!

delia64 1

18.02.2013, 18:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]