Prajitura Rudy

de Miha in Prajituri, 28 Feb 2010 | 5897 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 750 g. branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Aluat:

faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se adauga si restul ingredientelor. Vom obtine un aluat maleabil, pe care-l vom imparti in 2. Punem aluatul la congelator, cata vreme preparam crema.

Crema:

Branza se mixeaza cu zahar, oua si esenta. Daca branza este prea uscata se adauga putina smantana sau frisca lichida.

In tava (20/20 cm) bine unsa cu unt razuim pe razatoarea cu ochiuri mari una din bucatile de aluat. "Crliontii" de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Se pune crema de branza si se niveleaza.

Acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat data, de asemenea, prin razatoare.

Se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

aluatul va fi mai usor de dat pe razatoare daca va fi cat mai rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mona78 1

12.08.2011, 04:30

Nu-i nici o problema.Ma bucur ca ti-a placut....la fel si snickersul.Retetele sint postate prin 2004..Succes la gatit,ca tot ce faci iti iasa tare fain..ps..te urmaresc si pe blog.baffta!

Miha 1

12.08.2011, 15:43

Multumesc Mona!

DIANA B 1

12.08.2011, 16:00

Iote diavolita , mi-a scapat in februarie , da' mi-a aparut in cale azi ... tu m-ai lipseai chiar ca mor , bei am pus si ecran cu bariera de aia ... nush cum ii zice , la glucometru , da' n-are nici o sansa sa mai supravietuiasca si nici io

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Negresa ca la mama acasa