Prajitura rasturnata cu banana

de laylalala in Prajituri, 30 Iun 2011 | 9332 vizualizari

 

Azi am pierdut mult timp cu felul doi (am facut ravioli pentru prima data) asa ca mi-a ramas putin timp pentru a prepara un desert. Dar apoi m-am gandit sa fac acest desert rapid de preparat dar gustos. O prajitura rasturnata cu blat de ciocolata, un blat usor umed si placut alaturi de bananele caramelizate cu coniac…mmm…ce bun a fost :P

 

INGREDIENTE

  • Banane
  • 2 banane, taiate felii
  • 3 linguri zahar brun
  • 50 ml coniac
  • Aluat
  • 5 oua
  • 120 ge zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr unt, topit si usor racit
  • 40 gr faina
  • 40 ge cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu banana:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt o tava de copt. Tapeteaza tava cu zahar brun apoi aseaza feliile de banana stropite cu coniac. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza untul topit urmat de ingredientele uscate. Toarna aluatul obtinut peste bananele din tava si da la copt 40-45 minute -> prajitura trebuie sa fie usor umeda. DUpa ce se scvoate din cuptor se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada