Blat:
Sirop:
Crema:
Decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la jumatate de limeta.
Adaugam apoi praful de instant de orz si mixand in continuu adaugam pe rand lingurile de apa minerala.
Incorporam apoi in compozitie faina in ploaie si spuma de albusuri. Omogenizam.
Tapetam tava cu ulei si faina.
Turnam amestecul in tava, nivelam si dam la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racorit.
In cuptorul incins dar stins punem intr-o tava nuca taiata grosier si o lasam sa se usuce/prajeasca usor.
Punem apa intr-un ibric impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
Adaugam 1 fiola esenta de rom, lasam putin la racorit apoi insiropam blatul in tava in care l-am copt.
Rupem ciocolata bucati, o topim in frisca lichida, lasam sa se raceasca si o dam la rece pentru 1 ora.
Mixam amestecul, adaugam cerealele trecute prin robot, laptele rece si 1 fioala esenta de rom, apoi intindem crema obtinuta peste blatul insiropat din tava.
Taiem marginile prajiturii, portionam, asezam prajiturelele pe hartiute de briose.
Topim glazura de ciocolata cu alune la microunde apoi decoram portiile de prajitura dupa inspiratie cu glazura fierbinte.
Presaram bucati de nuca prajita si fulgi de ciocolata, lasam sa se intareasca glazura si servim.
Pofta buna!