Prajitura Oco

de miremirc in Prajituri, 24 Oct 2011 | 13348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 1 lg cacao
  • 200 g nuci macinate
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Glazura :
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oco:

Pentru blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica. Faina o amestecam cu lingura de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri La sfarsit am incorporat nucile macinate, am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (24*30 cm)

Peste blat turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul necopt inca. Stafidele le presaram peste crema.

Asamblare : blat-crema-glazura si dam la cuptor. Dam la copt prajitura pentru 30-40 minute., adika pana se intareste crema .lasam sa se raceasca si taiem, si servim.

Prajitura oco este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna. Va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !

P.S.: blatul se face si astfel : untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam apoi nucile, faina amestecata cu lingura de cacao, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu dovleac