Prajitura Ochelari

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2015 | 6133 vizualizari

 

E tare buna si merge perfect alaturi de o cafea!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 50 ml lapte
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de visine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut.

Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si galbenusurile batute putin. Se adauga si maiaua dupa care incepe sa se amestece apoi se framanta un aluat moale si nelipicios. Daca mai este cazul se mai pune faina. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se lasa sa se odihneasca, timp in care preparam spuma.

Se bat albusurile tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate spuma bine pana ce acesta se dizolva complet. Se incorporeaza nuca macinata si se lasa deoparte.

Se ia o bucata de aluat, se intinde cu ajutorul unui sucitor in forma dreptunghiulara si cu lungimea tavii in care se va pune. Cele doua margini, pe lungime, se ung cu gem de visine. Se ruleaza fiecare margine inspre interior, pastrand pe mijloc o distanta de cca 6 cm. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. 

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se umple mjlocul fiecarui rulou cu spuma amestecata cu nuca. Se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gemul de visine se poate inlocui cu succes cu rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]