Prajitura "Nini`s Bird"

de MonaMimi in Prajituri, 18 Dec 2012 | 8545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 9 linguri faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • crema:
  • 1 l frisca lichida
  • 380 ml iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 4 plicuri gelatina
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • sirop:
  • 1 cana mica apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri ciocolata calda
  • 1 esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nini`s Bird":

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apa si galbenusurile (pe care le frecam mai intai cu ulei) Amestecam totul cu o spatula nu cu mixerul, faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si zaharul vanilat, apoi adaugam cate o lingura in compozitia de oua. Amestecam usor compozitia, punem si esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 35 minute. Dupa coacere lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua parti.

Crema:

Batem frisca cu zaharul, adaugam iaurtul si mai batem putin. Gelatina o punem la inmuiat in 200 ml apa si o incalzim foarte putin, dupa care amestecam usor in crema de frisca. Adaugam esenta si coaja de portocala si mai amestecam putin.

Facem un sirop incalzind usor ingredientele de la sirop.

Asezam pe un platou prima  parte a blatului, o insiropam, apoi asezam un strat gros de crema si cel de al doilea blat pe care il insiropam. Imbracam prajitura in restul de crema ramasa si ornam dupa imaginatie. Punem prajitura la frigider si servim a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nini`s Bird"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si iaurt