Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

de adela1981 in Prajituri, 2 Dec 2012 | 12176 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 g faina
  • 10 g cacao
  • 700 g prune ( fara samburi)

Crema:

  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 10 g gelatina granule

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu prune si crema de branza:

 

Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi  adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul. Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam  in spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o treime din compozitie. La restul de compozitie,  adaugam 10 g de cacao si turnam, sau punem cu o lingura peste partea alba din tava. Apoi asezam prunele. Coacem in cuptorul incalzit, cca 30 minute, pana ce trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.

Intre timp pregatim crema: Branza se mixeaza pana ce devine cremoasa, apoi  adaugam zaharul pudra si amestecam in continuare. Hidratam gelatina dupa instructiuni. Batem frisca. Incorporam frisca in crema de branza, iar gelatina o dizolvam pe bain marie. Adaugam o lingura de crema la gelatina si amestecam  ( pe abur), apoi o adaugam la crema de branza. Se amesteca foarte bine, iar crema astfel obtinuta o turnam deasupra blatului. Se da la rece pentru 2 ore. Dupa racire se glazureaza cu ciocolata topita cu 2 linguri de ulei. Se intinde peste prajitura  si se da iar la rece pana ce se intareste glazura. Se portioneaza si se mananca cu mareee pofta!!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....