Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 4 Apr 2016 | 3545 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa si foarte aromata de la gemul de capsune. Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/prajitura-marmorata-cu-gem-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de ulei
    • 100 g zahar
    • 250 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 plic de praf de copt
  • Ingrediente sirop
    • 200 g zahar
    • 150 ml apa
    • 1 esenta de rom
    • + 1 borcan de gem de capsune + 100 g ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata:

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.

Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele punem 3 linguri de cacao si amestecam bine.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem intai o lingura de compozitie alba, apoi o lingura de compozitie maro si tot asa pana cand terminam.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Trecem la pregatirea siropului: punem zaharul intr-o craticioara la caramelizat. Mestecam in el sa nu se arda si il lasam pana cand devine maro deschis. Turnam apa calduta si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul. Cand este gata, punem esenta de rom si lasam la racit.

Insiropam blatul bine, punem gemul si apoi portionam. Ciocolata o topim, adaugam 1 lingura de ulei si cu ajutorul unei linguri sau al unui pos, facem un grilaj deasupra prajiturii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt tip de gem sau dulceata, aromat sa fie.

2

Puteti folosi ciocolata alba pentru decor sau nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]