Prajitura Krantz

de mari_sasi in Prajituri, 16 Iun 2013 | 18227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 4 lg ulei
  • un praf sare
  • CREMA:
  • 4 cani lapte
  • 1 cana zahar
  • 8 lg faina
  • 1 pachet unt
  • DECOR:
  • 300 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

BLAT: 

-albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (ca pt bezea)

-galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri impreuna cu faina (cernuta)

-pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt la 150 gr pt 30-40 minute

CREMA:

-2 cani de lapte impreuna cu 1 cana zahar se pun  la fiert

-separat intr-un bol se amesteca 2 cani de lapte cu 8 lg faina si se mixeaza apoi se adauga peste laptele fiert si se tine la foc mic pana se ingroasa

-untul se bate spuma si se amesteca cu aceasta compozitie cand este aproape rece

Nuca se baga intr-o tava la cuptor apoi se toaca marunt. Separat se topeste zaharul apoi se adauga si nuca si se lasa la racit (se scoate pe un tocator). Cand s-a racit se poate toca cu un cutit.

Foaia se taie in 2 buc iar modul de asamblare este urmatorul: foaie, crema, nuca, foaie, crema,nuca.

TIPS-URI

1

KRANTZ

2

PRAJITURA CU NUCA

3

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura japoneza