Prăjitura Katy transformata

de diaconta in Prajituri, 10 Mar 2013 | 23628 vizualizari

 

O prăjitura tare bună pe care n-o făcusem de multă vreme,aşa că am refăcut-o puţin modificată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g untura
  • 50 g unt
  • 4 linguri smântâna
  • 3 galbenuşuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Zeama de lamâie
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de coacaze roşii
  • 0 foaie sfarâmata
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar pudra
  • Zeama de lamâie
  • Pentru decor:
  • Ciocolata razuita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Katy transformata:

Am pregatit mai întâi foile.

Din toate ingredientele am framântat un aluat omogen ,pe care l-am împartit în trei parti si am copt trei foi pe dosul tavii pe care am pus o hârtie de copt. Foile le-am lasat în cuptor 10 maxim 15 minute.

Pentru crema am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra, am adaugat gemul si cacaoa, frisca batuta, iar la final am pus una dintre foi sfarâmata. Am întins crema între cele doua foi ,apoi am pregatit bezeaua.

Asta e partea care nu-mi place deloc la prajitura asta.

Albusurile le-am amestecat cu zaharul pudra ,pe care l-am pus tot odata în albusuri. Am pus vasul pe baie de aburi si am mixat pâna când spuma s-a întarit suficient. Aveti grija ca vasul în care ati pus albusurile sa nu ajunga în apa care fierbe. De asemenea bezeaua nu trebuie lasata nici foarte mult pe aburi,altfel albusurile se vor praji.

Am pus bezeaua peste prajitura,am razuit ciocolata si am lasat la frigider pâna a doua zi.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Katy transformata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

silvia1 1

18.04.2013, 11:05

si alt gem? se intind bine sau ma chinui cu ele?

diaconta 1

18.04.2013, 12:04

Silvia,poti sa pui orice gem iti este pe plac.
Aluatul este unul sfaramicios,deci se intind foarte bine,doar sa ai grija sa nu se rupa la intins,dar chiar si atunci nu e un dezastru daca mai ramane si cate-o "gaurica" in foaie.

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si mascarpone