Mama stie sa faca cele mai bune prajituri. Prajiturile mamei vor fi intotdeauna cele mai bune, fiindca ele au un ingredient special, amintirea copilariei si a perioadei frumoase in care ne "scaldam" viata noastra lipsita de griji. Te iubesc, mama!
Este pentru prima data cand incerc si eu sa fac una dintre prajiturile mamei, si anume prajitura Katy, desi mama mea ii spunea prajitura cu foaie sfaramata. O bunatate!
Cred ca cei mai multi dintre voi o cunosc, dar daca totusi nu ati avut ocazia sa o gustati sau sa o faceti, nu o refuzati. Va va incanta, sunt sigura!
Foile: Pastram ingredientele la temperatura camerei cateva ore.
Intr-un castron, frecam untura cu un praf de sare si zaharul. Adaugam cate un galbenus, amestecam cu un tel pana le incorporam pe toate. Adaugam laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam amestecam initial cu un tel, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Impartim aluatul in 3 portii egale. Intindem direct pe foaia de copt, cate o foaie, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o punem la copt, in cuptor, la foc mediu, cam 10- 12 minute. Le scoatem si le lasam la racit.
Pentru crema, frecam untul moale cu zaharul si cacaoa. Adaugam laptele si romul, amestecam. Adaugam gemul, nuca si apoi faramam o foaie si biscuitii. Punem peste compozitia din castron si amestecam cu o paleta, pana obtinem o pasta nu foarte moale.
Intr-o tava, asezam o hartie de copt, asezam o foaie de prajitura, intindem crema si apoi nivelam frumos. Asezam cea de-a doua foaie de prajitura si presam usor ca sa se aseze egal pe crema. Punem o alta hartie de copt deasupra, asezam un tocator din lemn deasupra si dam prajitura la rece, cat timp pregatim bezeaua.
Pentru bezea, mixam albusurile spuma intr-un vas care urmeaza sa fie asezat pe baie de aburi. Cand spuma devine alba si densa, adaugam zaharul pudra si mixam in continuare. Mutam vasul pe baie de aburi si lasam cam 30 minute sa se pregateasca bezeaua, mixand din cand in cand. Cand se intareste pe marginile vasului bezeaua, o luam de pe baia de aburi si o intindem peste prajitura.
Lasam un pic sa se raceasca, presaram fulgi de ciocolata si apoi dam prajitura la rece pana a doua zi.