Prajitura Kati

de cristeena20 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 16691 vizualizari

 

Am reteta asta de cand ma stiu..din copilarie si mereu am denumit-o asa...e usor de facut , faramicioasa si buna la gust..

 

INGREDIENTE

  • Foile (3)
  • - 2 cani de faina
  • - 6 linguri de zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lta bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • - 125 gr unt
  • - 2 linguri untura
  • - putin lapte
  • Crema:
  • - o foaie faramitata
  • - 125 gr margarina
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 4-5 linguri gem acrisor
  • - esenta de rom
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru ornat:
  • 3 albusuri ,
  • 6 linguri zahar,
  • ciocolata razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi  pe dosul tavii unse si presarate cu faina. 

Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim adauga cativa biscuiti zdrobiti. Adaugam restul ingredientelor si amestecam. Umplem cele 2 foi ramase si lasam acoperita prajitura cateva ore (sau pana a doua zi). 

- Batem albusurile spuma cu zaharul pe aburi si punem deasupra prajiturii. Deasupra de poate pudra cuc acao sau razui ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si gem