Prajitura Inteligenta

de Rahela Velicu in Prajituri, 28 Mar 2016 | 7190 vizualizari

 

Daca va plac prajiturile cu crema, cu siguranta va va incanta aceasta prajitura Desteapta. Si cat este de "desteapta"! Sa isi separe ea singura blaturile?! Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-desteapta/

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 9 oua
  • 200 g faina
  • 300 g zahar tos
  • 200 g unt topit
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Inteligenta:

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare.  Mixam si albusurile spuma cu praful de sare. Intr-o cratita mare punem compozitia de galbenusuri si adaugam treptat cate o lingura de albusuri si incorporam usor. Adaugam si esenta. Nu este nicio problema daca mai raman gloduri de albusuri nedizolvate. Tapetam tava de la aragaz cu unt topit si presaram faina. Turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade pentru 1 ora. Lasam la racit in cuptor.Cand este complet racita prajitura o putem portiona si pudra cu zahar pudra. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga si zahar vanilat

2

Daca va place mai dulce, mai adaugati 50 g zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Inteligenta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta