Prajitura insiropata cu prune

de Merisor in Prajituri, 10 Iul 2013 | 16503 vizualizari

 

Spun insiropata pentru ca lasa prunele un sirop peste prajitura de te lingi pe degete nu alta.
Jumatate de tava s-a mancat calda cu lingura direct din tava ca nu au avut rabdare abia am salvat o parte pentru poze. Este asa de buna si calda si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg prune
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri smantana
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu prune:

Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele.

Le dam la rece pana pregatim blatul.

Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, apa minerala si smantana, omogenizam si incepem sa punem 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cele 6 linguri de nuca.

Oprim din aceasta compozitie 1/4 iar in restul mai adaugam 2 linguri de faina si o turnam in tava tapetata cu hartie si o dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem tava, asezam un rand de prune, turnam compozitia oprita si mai adaugam un rand de prune deasupra. 

Dam din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.

Prunele vor lasa un sirop care patrunde si in primul blat si devine insiropata.

Este foarte buna si aromata!

 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se tapeteze tava cu hartie ci doar cu grasime, deoarece hartia se umezeste si se lipeste de prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 18:31

Vaii...nu stiu cum de mi-a scapat asemenea bunatate!! Bine ca mai trec pe la tine din cand in cand.

Merisor 1

20.07.2013, 18:35

Ai batut la usa?

babi5 1

26.01.2014, 07:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]