Prajitura in trei culori cu nuca de cocos

de nadea68 in Prajituri, 13 Mai 2013 | 8469 vizualizari

 

Ieri in Italia am sarbatorit ziua mamei si am facut prajitura.Reteta originala am luat-o de la Ina dar am facut mici modificari.....A iesit foarte gustoasa :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • praf de copt

CREMA GALBENA

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml laptew
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 4-5 linguri faina
  • un pachet unt
  • 100g zahar pudra

CREMA ALBA

  • 4 albusuri
  • 10 linguri zahar 2 plicuri zahar vanila 
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori cu nuca de cocos:

Intr-un castron am amestecat ouale,zaharul,faina ,praf de copt si cacaoa.Le-am pus intr-o tava mai mica decat cea de aragaz,si am lasat la cuptor in jur de 30 min...se controleaza...proba scobitorii.

Crema galbena -se pun galbenusurile, laptele, zaharul vanilat si faina si se fierb in bain marine ,nu pe foc direct.

Cand se ingroasa se pune untul si zaharul pudra.

Crema alba-albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia tot untr-un vas pe bain marine,nu pe foc direct.

Dupa ce se scoate blatul se pune crema galbena si deasupra cea alba.

Eu am pus si nuca de cocos razuita.

Se pune la frigider pentru cateva ore.Eu am tinut toata noaptea.

A IESIT O BUNATATE!!!

 

 

TIPS-URI

1

 in blat am pus esenza de rom

2

in crema galbena am folosit doar 6 linguri de zahar,mi s-a parut prea mult 10,si cu 6 linguri de zahar iese buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:39

eluta 1

15.02.2014, 15:30

super buna a iesit !

nadea68 1

15.02.2014, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes