Prajitura Greta Garbo

de ionela2682 in Prajituri, 14 Apr 2011 | 11213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1-2 cani nuca rasa
  • dulceata
  • 2-3 lg zahar daca dulceata folosita nu este indeajuns de dulce
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Prepararea aluatului pentru foi:

-faina ,sarea ouale,bicarbonatul stins si faina se amesteca -daca nu vi se leaga compozitia puteti adauga putin lapte caldut,la mine nu a fost cazul pentru ca s-a legat si aluatul a iesit asa cum trebuia,

-aluatul obtinut se impate in 3 sau 4 bucati in functie de marimea tavii ,am folosit o tava de 20/30 si l-am impartit in 4 -se intind foi subtiri in tava cu hartie de copt,se unge cu dulceata ( am folosit dulceata cu visine intregi)

-se presara nuca din belsuc,si pentru ca dulceata de visine nu era suficient de dulce pentru gustul meu am adaugat si 2 lingurite de zahar

-se continua asa si cu celelalte foi -se da la cuptor pana se rumeneste frumos

Glazura:

-se rupe ciocolata -si se da la microunde de 2 ori in reprize de cate 30 sec   amestecati pana se topeste dupa care adaugati untul  -turnati glazura obtinuta peste prajitura calda si uniformizati

-portionati prajitura numai dupa ce se raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata