Prajitura glazurata (cu fructoza)

de ionela2682 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 8768 vizualizari

 

Aceasta prajitura s-a cerut a fi pe gustul soacrei mele, a carei zi de nastere a fost pe data de 12 februarie.A trebuit sa modific reteta deoarece ea nu consuma deloc zahar , doar miere ,fructoza si mai stiu eu ce..Asadar m- am conformat , a trebuit sa inlocuiesc zaharul cu fructoza .Mai jos am dat cantitatile originale de zahar ale prajiturii dar si cele de fructoza.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra(100 g fructoza)
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 3 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgta de zeama de lamiae
  • 1 lg unt
  • Pt crema si glazura
  • 5 lg zahar (2 1/2 lg fructoza)
  • 6 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata alba +50ml ulei sau 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra+50 ml ulei sau 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata (cu fructoza):

-bati albusurile spuma cu zaharul

-in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus

-torni compozitia intr,o tava  de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coci blatul l/2 ora la foc mediu sau pana se rumeneste frumos

-glazurezi blatul cu ciocolata alba topitala baie de aburi impreuna cu uleiul sau unt( sau razi ciocolata alba si o presari peste blatul  fierbinte scos din cuptor)

-caramelizezi zaharul la foc mic(pe foc  fructoza nu se caramelizeaza ..se transforma pur si simplu in sirop),adaugi untul,galbenusurile si nuca si omogenizezi rapid ,

-intinzi crema uniform peste prajitura,decorezi cu ciocolata amaruie topita la bain/marie.cu 50 g unt

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata (cu fructoza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

naomy 1

17.02.2012, 01:51

imi place , buna tare

marieta 1

19.02.2012, 01:36

la multi ani soacrei tale!! dar as avea o intrebare;ciocolata alba si neagra pentru glazura este tot cu fructoza?eu am incercat sa topesc ciocolata fara zahar si nu mia reusit.s-a solidificat!!

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem