Prajitura Frantuzeasca.

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 41330 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • un praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr smantana

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Frantuzeasca.:

Foile:

-amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua.

Pentru umplutura:

-batem bine albusurile cu zaharul,apoi adaugam cocosul.

Asamblare:

-intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija,adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro.Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.

Crema:

-galbenusurile,budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul,pana devine o crema spumoasa.Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul.

Deasupra blatului racit se intinde crema.Se adauga deasupra ciocolata rasa.

Se da la rece 2-3 ore.Se taie patrate sau cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Frantuzeasca." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza