Preparam aluatul pentru foi astfel:
-intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul;
-adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura;
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Merele intregi se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama, se pun intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara pana se calesc si scade toata zeama lasata.
Lasam la racorit, apoi adaugam semintele de chia si amestecam.
Ungem tava cu ulei, intindem una dintre foi, o asezam in tava, intepam cu furculita din loc in loc si repartizam umplutura de mere pe toata suprafata prajiturii.
Asezam si cea de-a doua foaie, intepam din nou din loc in loc cu furculita si dam apoi prajitura la cuptor pana se rumeneste frumos.
Scoatem tava din cuptor, pudram prajitura cu zahar farin si o lasam sa se raceasca complet.
Portionam si servim.
Pofta buna!