Prajitura Fanta

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Feb 2015 | 5261 vizualizari

 

A fost ziua sotului meu saptamana trecuta si, in loc de tort, i-am facut una dintre prajiturile lui preferate.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri ulei;
  • 12 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • circa 350g de faina.
  • Crema:
  • 500 ml suc Fanta de portocale;
  • un plic de budinca de vanilie (de la Dr. Oetker);
  • doua linguri de zahar.
  • Pentru insiropat:
  • 500 ml suc Fanta de portocale.
  • Pentru decor:
  • un plic frisca + 150 ml lapte pentru prepararea ei;
  • optional, doua linguri de cacao Nesquik pentru a face frisca maro.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Prima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin bezea. Se adauga continutul din farfurie in castron si se amesteca, dupa care se pun faina si praful de copt si se amesteca in continuare foarte incet cu o lingura de lemn. Se adauga faina pana cand aluatul este potrivit de tare. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si se baga la cuptor. Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu sucul.

Crema se prepara exact cum scrie pe pachetul de budinca, numai ca in loc de lapte se foloseste suc. Astfel, intr-un castron se pun patru linguri de suc, doua linguri de zahar si praful de budinca si se amesteca pana la omogenizare. Restul sucului se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se ia cratita de pe foc si se pune amestecul din castron. Se mai tine la foc mic, amestecandu-se continuu pana se leaga crema, apoi aceasta se toarna fierbinte peste blat.

Dupa ce se raceste crema, se decoreaza prajitura cu frisca, dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu jeleu de portocale