Prajitura Delicia

de Laura Alexia in Prajituri, 16 Ian 2012 | 30150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 300 g nutella/finetti
  • 7 linguri lapte
  • 500 ml frisca
  • capuccino
  • 500 g nuca
  • 300 g biscuti
  • cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia:

In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata

BLATUL

7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se coace. Dupa ce se scoate de la cuptor se intoarce inves, adica cu nuca in sus  si cat este calda se pun 300 g finetti/nutella (se unge cat este calda)

CREMA

Pe baie de aburi se fierb 7 galbenusuri cu 100 g zahar adica 10 linguri de zahar, 7 linguri de lapte pana crema devine ca si o budinca. Dupa ce am luat-o de pe foc se lasa la rece, dar nu pana se raceste de tot, ci pana devine calie. Intr-un castron se pun 500 ml frisca si se bate, iar in timp ce batem frisca punem treptat din crema. 

ARANJARE

Peste blat am pus finetti/nutella, iar peste finetti se pune jumatate din crema si peste crema se pun biscuiti inmuiati in cafea naturala bine indulcita si peste biscuiti puneti restul de crema si se pudreaza cu capuccino.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura intoarsa