Prajitura de post la Multicooker

de alilianaa in Prajituri, 5 Aug 2014 | 5275 vizualizari

 

Sa mai laud mult aparatul asta? pai da...la insistentele copilului l-am incercat si la ceva dulce, dar sa poata servi si tata ca e post. Am ales o praji cu mere si ciocolata. A iesit o bunatate, evident ajutata si de aparat. Garantat nu se arde, nu trebuie sa-l pazesti....bun dom'le bun...

 

INGREDIENTE

  • o cana zahar
  • o cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani si 3/4 faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 3 mere verzi
  • un varf lingurita scortisoara
  • 70 g ciocolata menaj
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post la Multicooker:

Incepem cu merele. Le spalam, curatam de coaja, taiem cubulete si le punem in straturi intr-o farfurie cu zahar pudra si scortisoara. Ciocolata o taiam bucatele.

Intr-un bol punem zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare, peste care adaugam apa si amestecam. Urmeaza uleiul pus in fir si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga ,, in ploaie" peste partea lichida. Adaugam merele si ciocolata. 

Vasul aparatului se unge bine cu ulei. Punem copmpozitia, punem oala in aparat si setam din menu, programul bake pentru  50 de minute. Setam temperatura de 180 grade. La final deconectam aparatul de la priza si verificam prajitura. Se lasa la rece.

Se scoate pe un platou si prajitura se pudereza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

am folosit aceeasi masura la toate ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara