Prajitura de ciocolata cu mousse de iaurt

de Poliana in Prajituri, 22 Mai 2013 | 12753 vizualizari

 

Prajiturica asta o fi ea cum o fi, cu multe calorii sau nu...dar va spun drept ca e foarte racoroasa. Mousse-ul de iaurt si afine ii da un aer mai light, mai fresh...numai bun pentru caldura de acum. Se face usor, se consuma usor...numai chef de munca sa aveti, ca apoi toate vin parca de la sine :)

 

INGREDIENTE

Blat

  • 100 gr unt
  • 3 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 85 gr nuci
  • 40 gr cacao
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri cafea fierbinte

Mousse

  • 50 gr ciocolata alba
  • 300 gr iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura crema de whisky
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 foi gelatina
  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 100 gr afine
  • 1 lingura zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu mousse de iaurt:

Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine spumos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu nucile macinate, cacaoa, sarea si praful de copt. Ne folosim doar de un tel si e suficient.
In crema de unt si oua punem jumatate din ingredientele uscate si mixam usor la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam laptele si cafeaua, apoi restul de ingrediente uscate si mai mixam pana cand obtinem un aluat omogen, dar totusi nu exageram cu mixarea.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24, sau 20/30, cu hartie de copt si turnam compozitia de blat, apoi nivelam usor. Coacem prajitura timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura pe un gratar la racit si trecem la crema (creme). 
Bun, acum ca avem blatul gata putem sa trecem la mousse-ul delicios cu iaurt si afine. Afinele le punem pe foc cu o lingura de zahar. Le fierbem timp de aproximativ 10 minute pana cand se inmoaie bine si devin ca o pasta.
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece. Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu 100 gr de iaurt. Luam amestecul de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Amestecam energic cu un tel astfel incat gelatina sa fie bine incorporata si distribuita uniform. Adaugam crema de whisky si extractul de vanilie apoi lasam amestecul la rece.
Separat amestecam restul de iaurt cu cele doua linguri de zahar pudra. Frisca o batem bat cu o lingurita zahar pudra.   Cand crema de ciocolata cu iaurt e complet racita incorporam usor restul de iaurt si frisca. Punem crema astfel obtinuta peste blatul de prajitura si nivelam. Cu o lingurita punem din loc in loc din pasta de afine, apoi cu un cutit marmoram cele doua compozitii. Dam la rece peste noapte.
A doua zi prajitura se poate portiona foarte bine. Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu mousse de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si caise