Prajitura dalmatian

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 7111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • Crema
  • 2 plicuri cu crema de lamaie Dr.oetker
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • Glazura - pete dalmatian
  • ciocolata topita
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dalmatian:

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38, turnam jumatete din compozitie, uniformizam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi scoatem hartia de copt.La fel procedam si cu compozitia ramasa.obtinem doua foi.

Crema: Intr-un castron punem continutul plicurilor de crema cu lamaie,adaugam zaharul farin,samantana pentru frisca si laptele, omogenizam si apoi mixam bine pana obtinem o crema ferma. Impartim crema in doua boluri, intr-unul mai mult de jumatate din crema. In restul de crema ramasa adaugam biscuitii sfaramati, ii sfaramam cu ajutorul sucutorului, nu trebuiesc sfaramati prea marunt.

Asamblare: In tava in care am copt foile,punem folie alimentara,asezam prima foaie, peste care intindem crema de lamaie, peste care punem foaia a doua si deasupra intindem crema cu biscuiti sfaramati.Portionam prajitura si apoi o glazuram cu pete de ciocolata topita, un fel de dalmatieni ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dalmatian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel