Un deliciu!Reteta de blat este a Patriciei ,un blat cu adevarat perfect si pufos!Multumesc Patricia >:D
Blat:
Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si apa si amesteca usor. Separat cerne faina si adaug-o in ploaie amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile. La final adauga vanilia si coaja de lamaie. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa blatul la racit pentru cateva ore sau peste noapte apoi taie-l in 3 parti pe orizontala.
Sirop:
Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se topeste zaharul. Lasa siropul la racit si adauga romul.
Mousse de lamaie:
Amesteca ouale intregi cu zaharul,zeama de lamaie si esenta de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa. Adauga untul si lasa crema la racit. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur(atentie sa nu fiarba). Adauga gelatina peste crema de oua si lamaie. Mixeaza frisca apoi adauga treptat din crema de oua si omogenizeaza bine.
Mousse de zmeura:
Fierbe zmeura cu zaharul pentru 2-3 minute apoi adaug-o in blender pana devine un piure fin. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi adaug-o peste piureul de zmeura. Lasa piureul la racit apoi adauga-l peste frisca batuta bine .
Asamblare:
Blat/Sirop/Mousse de lamaie/Blat/Sirop/Mousse de zmeura/Blat/Sirop. Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore (eu am lasat-o peste noapte).
Portioneaza prajitura in bucati potrivite. Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi glaseaza fiecare prajitura si decoreaza cu zmeura.
Pofta buna!
1
Pentru asamblare aveti nevoie de o tava cu pereti detasabili.