Prajitura cu visine II

de Ela68 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 21837 vizualizari

 

La mine in familie se doreste ca aceasta prajitura sa nu fie pufoasa, ci sa aibe un blat mai dens, mai putin inalt si sa predomine gustul de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 80 gr unt topit
  • 8 linguri faina
  • vanilie, un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine II:

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama.

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele si untul amestecand in continuare cu mixerul. 

Incorporam faina treptat cu ajutorul unui tel, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Punem la cuptor pentru 5 minute cat sa faca o mica pojghita, apoi presaram visinele cat mai uniform.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.

TIPS-URI

1

dimensiunea tavii 23x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine