Prajitura cu visine by Timea

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2014 | 4030 vizualizari

 

A zis leutul sa-i fac si lui ceva dulce, ca tot e in vacanta scurta... Cum am visine la congelator, am zis sa fac ceva repede si bun. M-am inspirat din "ograda" Timeei...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g margarina rama sau unt (n-am avut unt)
  • 7 linguri zahar
  • 275 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri lapte
  • 300 g visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine by Timea:

Mai intai scoate margarina (untul) din frigider, ca sa fie moale cand o lucram. Ouale cu zaharul si sarea le omogenizam bine, apoi adaugam margarina (untul) moale si mixam pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste amestecul de mai sus, omogenizam bine. Luam 3 linguri pline din aluat si amestecam cu 2 lingurite de cacao si 2 linguri de lapte. Ungem o forma cu inel detasabil diametrul 26 cm, tapetam cu faina si asezam visinele, apoi compozitia alba si cea maro si cu un bat de frigaruie amestecam dar nu pana jos. Dam forma la cuptorul preincalzit  la 175 grade cca 30-35 minute, cand trece testul scobitorii este gata. Se lasa la racit si apoi rasturnam prajitura pe un platou, se poate pudra cu zahar.

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine by Timea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200