Prajitura cu urda si mure

de oanapl in Prajituri, 17 Feb 2017 | 3092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g mure
  • 500 g urda
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 ml iaurt
  • 250 ml smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si mure:

Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou. La final, adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se incoporeaza complet. Adaugi murele si amesteci usor.

 Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ornezi cu cateva mure. Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata, o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava, iar apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine