Prajitura cu strugurei

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 5423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 linguri de zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de gris
  • 2 pahare de strugurei
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi incorporam alternativ faina si jumatate din spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava, presaram grisul in ploaie, sa se repartizeze uniform peste intreaga suprafata a continutului din tava.

Deasupra asezam strugureii, apoi dam tava la cuptor si lasam la copt cca 20 minute.

Scoatem tava din cuptor, repartizam uniform spuma din albusuri ramasa, nivelam, deasupra presaram putin zahar brun si dam din nou tava la cuptor pana se intareste spuma.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.07.2016, 20:40

Servesc si eu!

miki_a 1

19.07.2016, 10:13

Ce frumos a crescut pandispanul si ce culoare frumoasa i-a dat strugureii!

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]