daca nu ne mai ajung revistele, inventam...daca in vreun colt de lume mai exista prajitura asta, sa-mi fie cu iertare :P
Prepararea nu e grea in sine, din 8 oua,8 linguri de zahar si 8 de faina se face un aluat pentru pandispan.
200 de grame de zahar se topesc apoi se adauga untul si se omogenizeaza;
se toarna repede in tava pe hartia de copt,se intinde ,iar deasupra se aseaza felii de portocala.
aluatul se toarna peste si se presara cateva afine apoi se baga la cuptor.
cand trece testul scobitorii este gata si se scoate din cuptor;
se rastoarna pe un platou si se insiropeaza cu un sirop facut din zahar caramelizat ,apa si esenta de vanilie.
crema o facem astfel:
zdrobim restul de afine si amestecam cu zaharul, praful de budinca si laptele.
punem totul pe foc si fierbem crema.
cand este gata o turnam fierbinte peste prajitura si intindem.
presaram deasupra nuca de cocos.
1
se poate garnisi si cu frisca din belsug