Prajitura cu portocale (2)

de luminita20_2006 in Prajituri, 29 Mar 2011 | 5030 vizualizari

 

Greu de zis ce am facut am pornit sa fac o tarta dar in final a iesit o prajitura. Orice ar fi fost va zic ca a disparut:))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cesti faina
  • -1 ceasca zahar
  • -2 oua
  • - 1 iaurt mic
  •  -50 ml ulei
  • - esenta vanilie
  • -coaja de la o portocala
  • -1 praf de copt
  • Crema
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura si jumate de amidon alimetar
  • -150 gr zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 galbenusuri ou
  • -2-3 portocale
  • -1 plic gelatina pentru tarte 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale (2):

Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna  intr-o tava de tort si se coace 30 min.

Crema
: Intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul se bat cu telul apoi se adauga faina si lapte. Se pune pe foc si se amesteca. Cand laptele atinge punctul de fierbere se pune amidonul care il desfacem separat cu lapte rece Se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa crema , dupa care se ia de pe foc se pune esenta de vanilie. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.

Peste blatul racit se pune crema apoi felii de porocale si gelatina preparata dupa instructiuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu caramel "Rodica"