Prajitura cu piersici si lamaie

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 5 Iul 2015 | 2816 vizualizari

 

Este o prajitura dulce,umeda si foarte, foarte aromata.Aroma dulce-acrisoara a lamaii se combina placut cu aroma dulce- amaruie a piersicilor si migdalelor.Blatul pufos si umed pe care sunt pirsicile se termina cu un strat de ciocolata alba, crocant.O minunata combinatie,care merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 8-10 piersici bine coapte,
  • 5 ling zahar,
  • un pumn de migdale taiate grosier,
  • coaja de lamaie zaharisita,
  • 150 gr unt.
  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 linguri zeama de lamaie,
  • praf de copt
  • Glazura:
  • 100gr ciocolata alba,
  • 1 linguri ulei,
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si lamaie:

              Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si coaja de lamaie zaharisita.Untul se taie cubulete si se presara deasupra fructelor.Tava se da la cuptor 20min pana piersicile lasa zeama.

               In acest timp se prepara blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se mixeaza cu uleiul,apa si aeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga compozitia de galbenusuri,amestecand incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

              Se scoate tava cu piersicile  din cuptor si se toarna blatul deasupra.Se da la cuptor inca aprox.30 min.pana blatul este copt.Pentru a vedea daca e copt,trebuie sa treaca testul scobitorii.

             Se soate tava din cuptor , se lasa sa se racoreasca,apoi se rastoarna.Siropul lasat de piersici va intra  in blat,umezindu-l partial.

            Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu uleiul si laptele si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade coaja de lamaie.

             Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine