Prajitura cu Nutella si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 29 Mai 2015 | 20646 vizualizari

 

Super buna, ce sa mai zic :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de faina
  • CREMA:
  • 200 gr nutella
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • GLAZURA
  • nutella sau ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Nutella si frisca:

Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min. (la cuptorul cu gaz). Eu am electric si am pus la 160 de grade cam 20-25 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Smantana o amesteca cu zahar si esenta de vanilie si mixam .
Sirop: Apa cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca.
Asamblare:
Blatul se taie in 2. Se pune o parte pe platou si se insiropeaza, se adauga Nutella, se intinde bine iar apoi frisca. Deasupra punem cealalta parte de blat, frisca si glazuram cu Nutella incalzita.

TIPS-URI

1

Putem glazura si cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Nutella si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)