Prajitura cu nuca si ciocolata

de Miha in Prajituri, 21 Apr 2011 | 5035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g crema de branza Almette
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata mare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit nuca macinata.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava( 25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, timp in care preparam glazura. Topim ciocolata la microunde impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi o turnam peste blatul racit. Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi portionam si ornam cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta