Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 3803 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara
reteta fara coacere

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 250 g biscuiti,
  • 125 g unt sau margarina,
  • cateva tablete de ciocolata alba(optional)
  • nectar de morcovi;
  • 8-10 morcovi tineri,
  • 3-4 stelute de anason,
  • un praf de sortisoara,
  • 500 ml apa,
  • 300 g zahar
  • umplutura
  • 200 g smantana,
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 200 ml nectar de morcovi,
  • un plic gelatina(10 g) jeleu;
  • 200 ml nectar de morcovi,
  • un plic de jelle tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce:

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite.Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil(diametrul de20 cm) Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja,taiati cubulete si fierti cca 30 de minute,la foc domol cu zaharul,apa,anasonul si scortisoara.Se da de pe foc si se da la blender . Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece, apoi topita la bain marin.Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore. Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc,amestecand continuu.Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura.De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie. Sfat; Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald.                                    Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela0911 1

17.07.2016, 10:18

Ce buna trebuie sa fie!

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:53

ce bunatate!

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]