Prajitura cu miere

de Bunica in Prajituri, 18 Dec 2011 | 30542 vizualizari

 

Am preparat o reteta de Prajitura cu miere

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 2 oua 
  • 1/2 paghet margarina 
  • 4 linguri miere 
  • 300 g zahar 
  • 420 g. faina 
  • 200 ml. lapte
  •  1 plic praf de copt 

Crema:  

  • 200g. margarina sau unt 
  • 300g. zahar 
  • 2 linguri faina 
  • 3 linguri cacao 
  • 10 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

Toate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se rumeneste usor sau se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

 Cat blatul este in cuptor se pregateste crema. Intr-o cratita de 1 l. se pune zaharul  ,faina, cacao,laptele si margarina.e fierbe pana incepe sa se ingroasa usor. Se ia de pe foc si se lasa la racit. 

Blatul se taie in forma dorita. Fiecare bucata de prajitura se da prin crema calduta si se aseaza pe platou.

TIPS-URI

1

In loc de lapte se poate pune apa si prajitura este de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

19.12.2011, 01:18

Prajitura cu miere e preferata mea

Bunica 1

19.12.2011, 18:32

rocsi vino repede ca mai am cateva bucatele

mady29 1

24.02.2014, 19:47

Cat de mare e tava in care ai facut-O?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita