Prajitura cu mere si glazura de cacao

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 10278 vizualizari

 

Este buna de facut pt zilele cand tinem post,ff usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 3 mere cretesti
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana de margarina topita
  • 1 plic praf de copt
  • 5-6 nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 6 lg apa
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cu varf cacao
  • 100 gr margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de cacao:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam intr-o tava unsa si dam pt 25 min la cuptor.

Cand e gata o scoatem si o lasam la racorit. Cat timp se racoreste facem glazura.

Intr-un ibric, craticioara mai mica adaugam apa, zaharul si cacaoa si cand icepe sa fiarba adaugam si margarina. Amestecam sa se dizolve bine si o turnam asa fierbinte peste compozitie.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Eu nu am avut margarina pt copt ci din aceea la cutie si nu s-a prea topit bine,dar nu a afectat deloc, ba chiar a iesit pufoasa prajitura.

2

Inainte de a turna glazura am portionat-o ca sa intre bine peste tot glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si aluat fraged