Prajitura cu mere si branza

de Dana_Retetegg in Prajituri, 4 Noi 2013 | 9376 vizualizari

 

Prajitura cu mere si branza sau prajitura cu branza si mere, depinde cum vreti sa-i spuneti, oricum este delicioasa, este cremoasa, frageda si duuulce :)

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 200 g unt,
  • 400 g faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • un praf de sare.

Pt umplutura:

  • 600 g branza dulce,
  • 3 oua,
  • 1 esenta de portocale,
  • 200 g zahar pudra,
  • 4 mere dulci-acrisoare,
  • 2 lingurite faina.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si branza:

Intr-un bol am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat faina si praful de sare. Am obtinut un aluat tare pe care l-am pus la frigider 20 de minute. 

Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul pudra, esenta si 2 lingurite de faina. Am omogenizat bine cu o spatula.  

Merele le-am curatat de coaja si le-am feliat.  

Am intins aluatul pe masa infainata, apoi l-am asezat in tava. Nu trebuie unsa tava fiindca aluatul contine unt.  

Peste aluat am pus un strat de felii de mere, apoi umplutura de branza si desupra ei am asezat felii de mere.  

Nu trebuie sa le asezam in strat gros ci lasam putin spatiu intre ele.  

Am pus prajitura la cuptor, preincalzit si lasat apoi pe treapta mica (1-2).  

Timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute, dar verificati intre timp sa nu cumva sa se arda aluatul.   

Este perfect atunci cand are culoarea usor rumenie, iar crema de branza s-a inchegat.  

Prajitura se taie direct in tava, numai dupa ce s-a racit.  

Deasupra se mai pot pune nuci sau migdale macinate, dar arata foarte bine si cu feliile de mere coapte.  

Eu am mai pudrat putin zahar deasupra, inainte de servire.  

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face la fel de ok si cu pere, gutui, prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post