Prajitura cu mere si bezea

de adriana_bobu in Prajituri, 16 Ian 2011 | 11074 vizualizari

 

M-am inspirat de la Luk ...doar ca am inlocuit piersicile cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 16 linguri zahar (din care 8 pentru bezea)
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 15 linguri faina
  • stafide
  • praf de copt stins in zeama de lamaie
  • esenta vanilie
  • coaja portocala rasa
  • 5-6 mere felii calite in 3 linguri zahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Am inceput cu merele pe care le-am calit si le-am dat la racorit. Apoi am separat albusurile de galbenusuri . Am mixat galbenusurile cu zaharul , am adaugat apoi uleiul, laptele si in final faina cu praful de copt stins. Apoi am presarat o mana de stafide, razatura de coaja de portocala si esenta de vanilie. Am tapetat tigaia cu hartie de copt si am pus compozitia in cuptorul incalzit. Apoi am batut albusurile cu zaharul pana am obtinut o bezea. Dupa cca 30 min am scos tava din cuptor si am intins usor bezeaua peste blatul aproape facut. Am mai lasat 15 min si apoi am scos tava, am ras putina ciocolata si a iesit o prajiturica foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adriana_bobu 1

17.01.2011, 11:46

elena, motan, lia

Cris2711 1

17.01.2011, 17:48

super delicios

adriana_bobu 1

17.01.2011, 19:42

multumesc cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]