A iesit o prajitura atat de bunaaaa, ca poti manca din ea cat vrei, pentru ca e preparata cu Green Sugar si se stie ca are 0 calorii si 0 indice glicemic. Este foarte buna chiar si pentru diabetici.
Intr-un bol se pune Green Sugar, praful de sare si apa minerala. Se amesteca pana se dizolva, apoi se adauga esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se obtine un aluat mai vartos dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat sa se obtina un aluat moale si nelipicios. Se imparte in doua.
Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii in care se va coace prajitura, se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra gris.
Intre timp merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu cele 4 lg de Green Sugar, scortisoara si coaja proaspat rasa de portocala. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se niveleaza, se presara deasupra restul de gris apoi cu grija se aseaza cea de-a doua foaie intinsa. Se inteapa usor cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste! Pofta buna!
1
Daca merele sunt zemoase si lasa lichid mai mult, se pot stoarce dar nu foarte tare.
2
Pentru o umplutura mai multa, se pot folosi mai multe mere.