Prajitura cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 20 Feb 2016 | 4338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • coaja lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 8 lg rase de zahar
  • 1 lingurita se scortisoara
  • cuisoare (2-3 macinate)
  • 50g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Foile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25 cm(eu nu am avut ).Aluatul se tine la frigider 1 ora in folie alimentara.Se imparte in 3.

Umplutura:Merele se curata de coaja si se se rad. Se adauga zaharul, scortisoara , cuisoarele. Cand sunt gata, se inchide focul si se adauga untul.

Se intind trei foi se se pune umplutura pe doua din ele.Se tine la cuptor cam 40 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:05

Rahela Velicu 1

25.02.2016, 21:22

foarte buna!

cristina1985 1

30.04.2016, 20:10

Am facut aceasta reteta de mai multe ori si am observat ca, daca pun mai putina faina (si anume 500-550 g ), aluatul este mai pufos, mai moale si se intinde mai bine. Deci, puneti faina treptat .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]