Prăjitură cu mere

de Rita Ilies in Prajituri, 31 Mar 2015 | 4850 vizualizari

 

Eu sunt una dintre persoanele care adoră prăjiturile. Le prefer pe cele cu muuultă cremă, însă prăjitura cu mere este categoric pe primul loc. E răcoritoare, aromată și e una dintre puținele dulciuri fără aditivi alimentari.

Weekendul trecut, când am fost la buni, la Șomcuta, am găsit crengile pomilor atârnând sub greutatea fructelor. Pere uriașe, prune cât oul de găină, caise și mere numai bune pentru prăjitură. Fructe bio, care-au crescut în voia lor și care-au fost stropite doar de picăturile de ploaie.

Am cules din toate. Din prune am fiert în ceaun un delicios magiun, am pus pentru iarnă și compot, iar din mere, ce credeți? :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):
  • 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat
  • 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt, însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios )
  • smântână grasă câta cere aluatul
  • două linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 2,5-3 kg mere
  • două linguri cu scorțișoară
  • trei linguri cu miere
  • 5 linguri cu griș
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).

Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.

Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie