Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Iun 2014 | 5311 vizualizari

 

Asa cum zicea si Timea intr-un comentariu, e greu sa adaptez la cooker retetele propuse in concurs. De aceea am ales sa prepar ceva ce stiu ca se preteaza la acest mod de coacere, nu voiam sa stric ingrediente degeaba :P

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smantana pentru gatit + o lingura zahar
  • 100 frisca
  • un vf. cutit sare
  • o lingura mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker:

Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de jos in sus.

La final adauga uleiul si macul. Toarna compozitia in vasul aparatului uns cu unt si presarat cu faina si niveleaza.

Seteaza din meniul aparatului functia Bake, setand temperatura la 150 grade si timpul la 45 grade. Apasa START.

In ultimele 5 minute invarte blatul pe cealalta parte (sfat primit de la Meri <3).

Scoate blatul pe un platou si taie-l in doua cand se raceste.

Intinde 3 linguri de frisca pe primul blat , aseaza al doilea blat si orneaza cu restul de frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]