Am pregatit aceasta prajitura ca sa ma scap de albusurile din congelator iar fiul meu a mancat-o aproape pe toata. Mi se intampla de multe ori sa fac prajituri nu foarte sofisticate, dar care au un succes foarte mare. Asa s-a inamplat si cu aceasta prajitura, pe care am indulcit-o cu Green Sugar, 0 calorii, 0 indice glicemic.
Pt. blat:
Pt. crema:
Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga pe rand cele 9 lg Green Sugar si se bate bine dupa fiecare. Se adauga macul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, omogenizand compozitia. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23×33 cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara budinca. Se pune pe foc 250 ml lapte si Green Sugar-ul. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele se toarna budinca amestecand continuu cu un tel pt a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Se toarna peste blat, se intinde si se da la rece prajitura.
Ciocolata se topeste cu cele 2 lg lapte si se intinde peste budinca cu ajutorul unei lingurite. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui crema de vanilie cu orice alta crema preferati: capsuni, frisca, caramel, etc.