Prajitura cu mac si cafea

de T I M E A in Prajituri, 20 Apr 2012 | 11832 vizualizari

 

O alta prajitura din seria prajiturilor facute de Paste :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - 100 ml ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 2 linguri de mac
  • Pt sirop:
  • - 1-2 lingurite cafea ness
  • - 2 lingurite zahar pudra
  • - 100 ml apa fierbinte
  • Pt crema:
  • - 150 ml frisca lichida neindulcita
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • - 50 gr unt
  • - 3 lingurite ness
  • Ornat:
  • ciocolata cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si cafea:

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand  galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. - facem testul cu scobitoarea.

In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.

Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam. Asezam a doua foaie, o insiropam apoi  o ungem cu restul de crema. Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200