Prajitura cu mac

de babi5 in Prajituri, 24 Ian 2014 | 18265 vizualizari

 

Nu stiu ce s-a intimplat!!! Am scris reteta si cand am vrut sa o salvez s-au salvat doar pozele!!! O sa o scriu din nou este o prajitura tare buna si merita sa fie incercata. Reteta nu am facut-o de tare mult timp o am de la o buna prietena si la mine in caiet are nr 78. Este o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura plina cu untura
  • 1zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • un praf sare
  • putin lapte
  • 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 250 gr mac
  • 3 oua
  • 300 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 litru lapte
  • 2 zahar vaniliat
  • 150 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic usor de intins. Il acoperim cu o folie de plastic si-l punem la rece.

Se macina macul si se pune in laptele rece pentru 2 ore, apoi galbenusurile de la cele trei oua se freaca cu zaharul si 150 gr margarina. Dupa ce devine o compozitie cremoasa se adauga in macul  cu lapte si se mai mixeaza bine. Se bat bine cele 5 albusuri cu putina sare pana albusul devine sticlos, il adaugam la mac. Incorporam cu o paleta in mac, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam cu o paleta de jos in sus, usor pana se omogenizeaza.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua parti egale si intr-o tava (45/35 am folosit eu) tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie, punem compozitia cu mac, apoi optional puneti cealalta foaie sau alegeti varianta pe care am folosito eu (tip gratar)

Am introdus tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pana prajitura devine frumos aurie. Scoatem din cuptor,  lasam sa se raceasca, pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie si portionam dupa bunul plac.

Este o prajitura super,super  buna si nu ezitati sa o faceti.

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

Este o prajitura super,super buna ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie